Galatheas Fugleprojekt i Salomonøerne
 

De danske deltagere i fugleprojektet

På Korvetten Galathea 1’s jordomsejling fra 1845 til 1847 deltog ingen ornitologer. På Galathea 2 ekspeditionen 1950-52 deltog Finn Salomonsen og Lorenz Ferdinand. Finn Salomonsen undersøgte fuglefaunaen i bjergene på new Ireland ved New Guinea. Lorenz Ferdinand var ornitolog og skibslæge på sidste halvdel af Galathea 2 ekspeditionen. Han stod på i Sulawesi og sejlede med til New Guinea og over Stillehavet til Danmark.

De danske deltagere på Galathea 3’s Fugleprojekt i Salomonøerne kommer fra Zoologisk Museum ved Københavns Universitet og fra fonden Nordeco. Fugleprojektet i Salomonøerne er et af flere store projekter, som Zoologisk Museum har med på Galathea 3. Nordeco er en almennyttig dansk fond, der arbejder med naturressourceforskning og -forvaltning.

Her findes en kort beskrivelse af hver af ekspeditionsdeltagerne. Tryk på navnet og læs mere:

Jon Fjeldsaa
Niels Kåre Krabbe
Finn Danielsen
Michael Køie Poulsen
Knud Jønsson
Jan Bolding Kristensen
I ekspeditionen deltager også den danske botaniker og ingefærekspert Axel D. Poulsen fra den Kongelige Botaniske Have i Edingburg i Skotland, læs mere på hans hjemmeside, som løbende opdateres: http://dalbergpoulsen.com/
Foto: G. Brovad
Ekspeditionsdeltagerne studerer fuglefund fra den tidligere Galathea 2 (1950-52) ekspedition, som en del af forberedelsen til den igangværende forskningsekspedition. De indsamlede fugle befinder sig på Zoologisk Museum i København.
Foto: G. Brovad
Fugleekspeditionen har været planlagt i lang tid og der er gået mange forberedelser forud for opholdet i Salomonøerne. Her ses deltagerne ved et møde på Københavns Universitet i foråret 2006.
 

 

 

RETUR