Galatheas Fugleprojekt i Salomonøerne
Knud Andreas Jönsson

Fødselsår: 1977

Uddannelse: Biolog (cand.scient. fra Københavns Universitet 2005).

Her er jeg ansat: PhD studerende på Zoologisk Museum, Københavns Universitet

Derfor blev jeg forsker: Brugte allerede i drengeårene det meste af min fritid på at fiske, samle sommerfugle og se på fugle. Har altid drømt om at rejse til fjerne og eksotiske egne på jorden og være med til at udforske og opdage nye steder og dyr. Min store interesse og kærlighed for naturen og glæden ved at rejse og opdage gjorde at biologistudiet og siden en forskerkarriere lå lige for.

Det mest spændende ved mit arbejde: Først og fremmest glæden ved at arbejde med noget man virkelig interesserer sig for. Personligt tror jeg at det er vigtigt at man har sig selv 100 % med i det man gør, både for at kunne præstere maksimalt fagligt og for at udnytte sig eget indre potentiale til fulde. At være med på Galathea 3 ekspeditionen og udforske fuglelivet i regnskoven på øer i Stillehavet siger en del om hvad det mest spændende ved mit arbejde er! Men det efterfølgende arbejde med analysering og formidling af data er mindst lige så spændende.

Fritidsinteresser: Fritid bruges mest med kæreste, venner og familie. Er meget socialt anlagt og har et stort behov for at være sammen med andre og få nye inputs, der kan udvikle mig som menneske. Fodboldspiller på serie 3 niveau og ivrig løber (3 gange maraton). Musik spiller også en stor rolle hvor navne som Bossen, Bob Dylan, Neil Young, Nick Cave har haft mærkbar indflydelse på min person og elektronisk musik udfylder en plads og udtrykker en livsglæde som ord ikke kan udtrykke.

Min familie: Kæreste Eva Sofie Asplund fra Sverige. Ingen børn.

Øvrige deltagere:
Jon Fjeldsaa
Niels Kåre Krabbe
Finn Danielsen
Michael Køie Poulsen
Jan Bolding Kristensen

 

RETUR