Galatheas Fugleprojekt i Salomonøerne

Jan Bolding Kristensen

Fødselsår: 1958

Uddannelse: Ingen officiel uddannelse, men mange års forskelligt arbejde med fugle og med rejser i ind- og udland. Nu snart 14 år på Zoologisk Museum, hvor jeg arbejder med de ornitologiske samlinger og har deltaget i ekspeditioner i Bolivia og Tanzania.

Her er jeg ansat: Zoologisk Museum. Jeg laver bl.a. fugleskind til de videnskabelige samlinger, dvs en form for udstopning og sørger for, at der er orden i de mere end 100.000 eksemplarer af mere end 5000 forskellige fuglearter, som Zoologisk Museum har i samlingerne.

Derfor blev jeg forsker: Fugle- og naturinteressen startede som lille dreng i Vestjylland med en interesseret far og storebror som igangsættere. Den store natur var lige uden for døren!

Foto: Peter Lyngs

Det mest spændende ved mit arbejde: Det mest spændende ved mit arbejde er muligheden for i det daglige at kunne studere og beundre de mange fugle, som vi har gemt i samlingerne og i særdeleshed at kunne deltage i en spændende ekspedition og komme til et sted, hvor ingen andre fuglekikkere har været før.

Fritidsinteresser: Min fritid bruges bedst sammen med min familie og ellers fugle-kiggeri i Danmark og Sverige. Samt Bob Dylan, irsk folkemusik og fremstilling af kryddersnaps.

Min familie: Min kone hedder Mette Lund. Er far til Laurits på 14 år og Fenja på 1½ år og pap-far til Mia på 20 år.

Øvrige deltagere:
Jon Fjeldsaa
Niels Kåre Krabbe
Finn Danielsen
Michael Køie Poulsen
Knud Andreas Jönsson

 

RETUR